Magunkról:

A néhai tótkomlósi gőzmalom alapítói a Pipis testvérek voltak. A céget a tulajdonosok atyja, Pipis Pál alapította 1881-ben. 1897-ig maga az alapító vezette a malmot, elhunyta után fiai (András, Gyula, Pál, János és Sámuel) vették át az üzem vezetését, akik szakképzettségüket tekintve molnárok és gépészek voltak. Az ő vezetésük alatt fejlődött ki a cég. 1919-ben tűzvész pusztította el a malomépületet, melyet 1921-ben modern keretek között újjáépítettek, majd 1929-ben tovább korszerűsítettek.

A malomüzem jelenlegi formáját 1958-ban alakították ki, mely az évek során folyamatos fejlesztésen, modernizáláson esett át. Több tulajdonos, üzemeltető után jelenleg a debreceni illetőségű Agromolnár Kft. tulajdonába került. Az üzem fő tevékenységi köre a búza feldolgozása és az előállított búzalisztek értékesítése.

A búza nyersanyag tárolására felhasználásig 6 db egyenként 1000 t befogadóképességű fémsilóval rendelkezünk. Az üzem őrlési kapacitása napi 80 tonna búza, 3 műszak alatt.

A liszt késztermékek csomagolására, csomagoló üzemrész áll rendelkezésre, melyben 20 kg és 50 kg-os zsákos lisztek csomagolása folyik. A kis egységű csomagolás külön kiszerelő üzemrészben történik. Itt modern, olasz gyártmányú ITALPACK gépsoron 1 kg-os kiszerelési egységű termékeket csomagolunk. Csomagolt lisztjeinken kívül őrleményeinket ömlesztett formában is kínáljuk a vásárlóinknak.

Liszt termékeinket elsősorban közvetlen felhasználóinknak pékségek, cukrászüzemek, száraztészta, készítők - részére ajánljuk ,de szállítunk nagy és kiskereskedelmi egységekbe, 50 kg feletti mennyiségben a lakosság részére is értékesítünk. Kis tételben történő vásárlásokhoz a Malomipari Szakboltunkban állunk a lakosság rendelkezésére.

Külön figyelmet fordítunk arra, hogy a tőlünk vásárló partnereink adalékanyag nélkül jussanak a termékeik előállításához szükséges lisztekhez.

Üzletpolitikánkon elsősorban a liszt kiváló minőségére helyezzük a hangsúlyt,de fontosnak tartjuk a vársárlóinkkal történő jó kapcsolattartást is. Lisztjeink minőségével vásárlóink messzemenőleg elégedettek. Saját üzemi laboratóriumunkban a gyártás folyamán folyamatosan ellenőrizzük őrleményeink minőségét.

Export értékesítések alkalmával elsősorban Romániába szállítjuk termékeinket.

A tótkomlósi malomüzem 2001 óta HACCP minőségrendszer szerint üzemel, és ennek minden előírását szigorúan betartja.

Belföldön forgalmazott termékeink:

- Búza fehér kenyér liszt, BL-80

- Búza finom liszt, BL-55

- Búza félfehér kenyér liszt, BL-112

- Étkezési búzadara

- Búza rétes liszt, BFF-55

- Graham liszt

- Búzakorpa ipari célra

- Takarmány búzakorpa

- Búza takarmányliszt

- Takarmány búza csíra

- Törtszem

- Viszonteladóként különféle rozsliszteket is forgalmazunk

Malomipari Szakbolt nyitva tartása:


Hétfő: 8:00-12:00

Kedd: Zárva

Szerda: 8:00-12:00

Csütörtök: Zárva

Péntek: 8:00-12:00

Szombat: Zárva

Vasárnap: Zárva

Agromolnár Malomipari és Kereskedelmi Kft. - minden jog fenntartva. - Adatvédelmi irányelvek itt.